Praise, abuse, job offers and inquiries. This is the place.

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Tema: Australien.

anders tempelman

Jag befinner mig i en nationalpark straxt söder om Sydney, samtidigt som en australiensisk familj befinner sig i mitt hem i Stockholm. Jag matar ett tiotal papegojor varje morgon på balkongen och blickar ut över indiska oceanen. Idag såg jag tre valar som var på väg från sydpolen till varmare vatten. ”Snart behöver ni inte simma så långt” skrek jag uppmuntrande till dem där jag stod med kikaren i handen. Jag har just grillat ett gigantiskt stycke lamm och stekoset har sprit sig över hela Bundeena, där alla vet att det bor en svensk familj hemma i Buckingham’s hus i slutet av stranden. Annars gör jag vad jag kan för att infria förväntningarna på en svensk familj. Jag utför yoga på stranden på mornarna, naken, vilket inte är helt positivt för min mansbild eftersom det är runt 7 grader i luften. Men vad gör man inte för Sverigebilden, som jag brukar säga? På dagarna har jag alltid på mig min vikingahjälm och en hockeylandslagströja. Jag är så berusad att jag kräks och skriker könsord åt alla jag ser. Inklusive Cate Blanchett som jag mötte i Sydney igår. Eventuellt kräktes jag på henne och skrek könsord ner i shoppingpåsen efteråt, vilket åtminstone fick henne att komma över mig lite snabbare. Jag trivs, så mycket kan jag säga. Fortsättning följer.

Anders Tempelman