KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Samtal från andra sidan.

anders tempelman

En vilt främmande läsare RINGER mig när jag ligger på stranden med stora barriärrevet utanför mig. Jag ligger nedanför skylten som varnar för dödliga maneter och förekomsten av krokodiler. Han presenterar sig inte och är upprörd eller kanske till och med kränkt över att jag inte skriver så ofta. Jag svarar att jag är på semester och att det är fotbolls-VM. ”Jaha, så mycket betyder dina läsare för dig alltså? säger han bittert. Jag svarar att det här kan bli ett historiskt dyrt telefonsamtal mellan två personer som inte känner varandra. ”Du är inte rolig längre, jag tänker aldrig mer läsa din blogg” säger han och låter på gränsen till att börja gråta.

För att avleda honom berättar jag om att jag har klappat och matat flera kängurus. Han skrattar uppsluppet som ett barn när jag berättar vidare om kängurubarnen vars ben och svansar sticker ut som drivved ur pungen på föräldrarna. Sen berättar jag att de serverar känguru på restaurangen vi var på igår, vilket gjorde oss alla illa berörda. Tills vi kom på att det kanske inte är konstigare än att vi äter ren i Sverige ibland. ”Eller surströmming?” flikar den främmande läsaren entusiastiskt in. Jag säger att den jämförelsen haltar eftersom det ju inte bygger på ett, för matgästen, helt främmande djur. Då tystnar han i andra änden och det enda som hörs är lite andhämtning ihop med statiskt brus från universum. ”Djävla besserwisser!” skriker han sen och hoppas att han ‘slänger på luren i örat på mig’ genom att trycka stenhårt på AVSLUTA SAMTAL. Men jag hör bara ett knappt hörbart klick.

Anders Tempelman