KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Hovet gör processen kort.

anders tempelman

Goya

Väggbonaden, där jag (mot min vilja och 100.000:-) skulle skriva en text för att föreviga Kronprinsessan och Daniel på deras stora dag, kommer inte att bli av. Det står klart både för Hovet och mig nu. Problemen började när jag tidigt sa att jag gärna ville ha någon sorts underlag till väggbonaden, en vindriktning, en antydan om vad de såg framför sig. Tanten på Hovet suckade i telefonen och sa att hon inte förstod. Jag försökte förklara att min sort ska man aldrig ge fria händer, vi presterar bäst i strama tyglar, begränsad budget och med hopplösa förutsättningar. ”Är det inte precis det du har fått?” svarade tanten på Hovet.

Så jag skrev en en modern hyllning till Sverige med inslag av böljande rapsfält, röda stugor med vita knutar, smygrasism, snöfläckade berg, den stendöda Östersjön och folkdräkt. Sen avslutade jag elegant med någon rad om att kärleken övervinner allt, utom möjligen den globala uppvärmningen. Tanten på Hovet ringde minuter efter jag skickat det och sa att om det vore upp till henne, så skulle jag ställas upp på borggården och arkebuseras. Jag sa att det kanske skulle kasta en olycklig skugga över de stundande festligheterna. Då la hon på och jag fick aldrig veta vad hon tyckte om texten. Känns otillfredsställande.

Anders Tempelman