KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Praktikveckor i London.

anders tempelman

4stripper

Jag följer min äldsta dotter på kvartssamtal till skolan. Fröken är säkert 30 år, själv känner jag mig som 17. Fröken pratar vuxet med min dotter om hur det går och vad hon vill och sen glider samtalet över på praktikveckorna. På Internationell Ekonomi får man nämligen åka till London och praktisera på ett företag i tre veckor. Jag nickar uppskattande mot fröken och motiverar min närvaro med en fråga om vem som ordnar platserna. Hon säger att det gör skolan, om inte föräldrarna själva har kontakter. ”Man kan jobba nästan var som helst, fast inte i en bar förstås” skrattar hon till. ”Så en strippklubb är inte aktuellt då?” slinker det ur mig i ett försök att också vara lite rolig. Min dotter skäms och tittar ner i bordet, fröken ler lite plågat. Jag försöker se ut som om jag har Tourettes syndrom, utan att riktigt en veta vad det innebär. Jag vet bara att jag måste träna på att vara tyst ibland.

Anders Tempelman