Praise, abuse, job offers and inquiries. This is the place.

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Om: Manusförfattare, copywriter, storytelling, marknadsförare, skribent, författare - Tempelman

Anders Tempelman hjälper företag med marknadsföring- och kommunikationsfrågor.

Om mig

anders tempelman

Jag pluggade marknadsföring men var professionell skribent redan innan. En kombination som uppskattades i reklambranschen där jag arbetade som Copywriter i 25 år och även drev två egna reklambyråer. Så småningom började jag även att skriva för film och TV och sålde några manus, varav ett par till och med producerades. Numera inbillar jag mig att jag blivit rätt skicklig på att kombinera det lite friare skrivandet med det mer kommersiella. Men det är väl inte jag som ska avgöra det? Lyssna på några som jag arbetat med istället.

 

eva.jpg

”Alla människor är det verkligen inte, men Anders är det. Han är omedelbart tilltalande. Man ser och märker det direkt; att han är intelligent, rolig, snabb i repliken. Och så har han också den där ofta underskattade egenskapen: Han är snäll. Tuff på ytan, men innerst inne snäll. Så mycket bättre kan det inte bli.”

 Eva Swartz

 

micke.jpg

"Det mest intressanta med Anders är inte vad han skriver, inte hur han skriver utan att han skriver! Detta är inte början, inte slutet, utan början på slutet på allt man inte trodde var möjligt. Sådan är han Anders, så bra att man vet inte hur det ska sluta. Som att åka puckelpist med miniskidor, omöjligt urkul."

 Michael Nyqvist

 

birgitta.jpg

”Anders han har en unik förmåga att skapa och paketera idéer. Det var hans kreativitet och begåvning som vi efterfrågade och det var den som gjorde skillnad för TV8. Anders var kreatören bakom den unika varumärkesresa som vi gjorde på bara ett par år, från 20% varumärkeskännedom till 88%. Söker man kreativ höjd och affärsresultat, i kombination med humor, mod och intelligens, så är Anders svaret. Han är bäst.”

 Birgitta Stål

 

kattis.jpg

”Anders är inte bara ett fullblodsproffs utan kan även komma med helt nya och unika infallsvinklar på problem av alla möjliga slag som gör att man lätt blir beroende av honom. Han skriver som en gud och är en av få som får mig att skratta vilket humör jag än är på. Anders har en förmåga att sila livet genom sin alldeles speciella sil - ibland med stora hål och andra gånger med väldigt små så att de finstilta detaljerna kommer i dagen som andra ännu inte upptäckt. Man är en lyckost om man känner eller får jobba med honom.”

 Kattis Ahlström

 

reuben.jpg

"Anders är bloggosfärens Strindberg."

 Reuben Sallmander

 

jonas.jpg

"Jag har väntat länge på att han ska lägga mer av sin tid på manus. Man undrar var hans mörka men så roliga historier kommer ifrån. Jag ser fram emot hans nya texter och drömmer om att få regissera dem en dag."

 Jonas Åkerlund

 

prankmonkey.jpg

"Anders är knastret i ett brasträ en vintereftermiddag. Han är oliven i drinken du inte visste att du tyckte om. Han är rapsfälten i syd, forsarna i norr, soluppgången i öst och det vita i vinet när den går ner igen i väster. Kort sagt - Anders är detaljernas mästare och inte rädd för djälvulen som bor i dem. Dessutom är han lika lång som han är rolig. Eller om det var tvärtom."

 Prankmonkey

 

tomas.jpg

"Anders är kul, smart, drastisk och proffsig, bara att få jobba med honom är bättre underhållning än mycket annat".

 Tomas Tivemark

 

helena.jpg

"Anders är en lång, rolig, drastisk, snäll, orädd, rätt så muskulös och mycket god vän. Han har läst fler böcker än de flesta av oss visste fanns, sett alla filmer som kommit ut och framför allt de som inte kommit ut. Än. Och han behärskar dessutom den tacksamma konsten att kommunicera med kvinnor. Självklart är han en lysande copywriter. Och hans omdöme!"

 Helena Helsing Mork

 

janne.jpg

”Anders påminner mycket om en schweizisk fällkniv. Fast längre och inte lika röd. Han är användbar inom en massa olika områden. Under drygt tjugo år har jag fått upptäcka en stor mängd funktioner hos Anders, som vän, kollega, gitarrist, konsult och bollplank. Alla borde ha en Anders fastsatt i skärpet runt midjan, även om det skulle se otroligt fånigt ut.”

 Jan Loosme