Praise, abuse, job offers and inquiries. This is the place.

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Behagligt nära döden.

anders tempelman

Behagligt nära döden

Min yngsta dotter har satt upp skylten för övningskörning på bilen och väntar otåligt på mig. Jag säger att jag bara ska kissa först och går in på toaletten och skjuter en morfinbaserad hostmedicin mellan tårna. Jag antar att kan det dämpa hosta så kan det antagligen dämpa dödsångest. 

Sen slår jag mig avkopplat ner i passagerarsätet. Jag känner mig glad, avkopplad, trygg och har helt tappat känseln i vänster ben. Min dotter kör om i en kurva, svänger utan blinkers, bromsar konsekvent i sista sekunden och letar efter dragläget med samma frenesi som jag söker efter en högre mening med mitt liv.

Jag berömmer hennes aggressiva körstil intill daghem och småskolor, hennes bristande uppmärksamhet på trafiken omkring oss och att hon konsekvent vägrar att sänka hastigheten innan vi studsar över hastighetshinder. Jag skrattar obesvärat när hon på påfarten till motorvägen börjar korrigera sidobackspeglarna. Jag ler överslätande när hon i 190 km i timmen på tvåan omedvetet glider över i det andra körfältet mot en timmerbil.

En timma senare stannar vi på uppfarten utanför vårt hus igen. Mina pupiller är små som pisshål i en snödriva och jag känner en enorm stolthet över henne.

-Fan gumman, du kör ju som om du haft körkort i evigheter.