KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Att duscha naken i det fria.

anders tempelman

Ligurien

Efter en två dagar lång bilfärd genom Europa står han naken i husets utomhusdusch och låter solen, värmen och vattnet spola bort resdammet. Enda felet med den bilden är att det fasta duschmunstycket är fäst i betongväggen vid ungefär höjden 165 cm.

Så en mycket vit, naken man straxt under 2 meter står därför krökt som en vitrysk gumma och sköljer ur håret från schampo. Han famlar blint in i det strilande vattnet och låter det oprecist  dansa över hans krökta rygg. Att tvätta armhålor och mjukdelar är fysiskt omöjligt och han överväger ett tag att ställa sig på knä. En tanke han klokt avfärdar eftersom han inser hur det skulle kunna uppfattas om någon ser honom. Det enda som skyddar hans nakenhet från full insyn är nämligen en vägg av grönska. Så han väljer att backa evolutionen några miljoner år och knäa så mycket att knogarna släpar i marken.

Han står så och fullföljer sin plågsamma tvätt, när han får en känsla av att någon tittar på honom. Genom schampot som fortfarande rinner nedför hans ansikte anar han konturen av en kvinna. På ren instinkt reser han sig hastigt upp och slår i duschmunstycket med fontanellen så hårt att det släpper från sitt fäste i väggen. Han skriker ett könsord för full hals samtidigt som en hård, kall stråle med vatten dundrar mot hans ryggtavla.

Mannens fru står skeptiskt och tittar på honom med ett iskallt glas Moretti öl i handen. Hon skakar på huvudet, dricker en sipp av ölen hon tänkt bjuda honom på och går vidare.

Fortsättning följer.