KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Han som var orange i boken.

anders tempelman

War-peace

Jag satte både läsplattan och mig själv på ett uthållighetstest nyligen och läste ”Krig och Fred” av Tolstoy. Frånsett ett antal bedövande tråkiga passager om truppers position och tillstånd, så var det inte alls så dumt.

Jag har följande gratisråd till världens alla förläggare. (Jag förväntar royalty för all framtid på den här idén.) Man borde kunna färgmarkera ett namn och sen automatiskt få den personens uppsjö av ologiska smeknamn i samma färg på alla 2700 sidor. På så vis skulle man slippa att undra över den där nya personen som dyker upp ur tomma intet en tredjedel in i boken.

Jag tror att läsförståelsen och upplevelsen skulle öka radikalt om man en gång för alla kan slå fast att Count Pyotr, Pierre och Bezukhov inte är tre tråkiga gubbar, utan en och samma tråkiga gubbe. Kan vi dessutom enas om att han är just orange, så kan ni kanske föra en intelligent diskussion om boken. Jag kommer tyvärr att vara sjuk den dagen.