KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Digital sekt.

anders tempelman

Apple-rotten

Det fanns en tid när jag var en av Apples bästa säljare. Helt gratis till och med. Av ren glädje och lust propagerade jag för kompisar att de borde byta till Mac och hur smarta och bra produkterna var. Men nu vill jag inte delta längre. Inte för att Apple blivit sämre, utan för hur representanterna för företaget uppför sig.

När Ipad släpptes hade Apple gjort en motbjudande presentationsfilm där egna medarbetare satt och okritiskt hyllade sin egen produkt. Nu gör de det igen, när nya Iphone släpps. En serie obehagliga gubbar sitter och haussar sig själva och sin nya produkt. Superlativen haglar och den enda tanke som dyker upp i mitt huvud är - sekt. En bunt fanatiker som tappat fotfästet och som sitter och berömmer sig själva.

Speciellt märkligt blir det när de presenterar den banbrytande idén med bildsamtal i nya Iphone. En idé som funnits i ett hav av mobiltelefoner sedan evigheter tillbaka och som ingen velat använda, presenteras som FACE TIME och något som kommer att revolutionera sättet vi kommunicerar med varandra.

Jesus, tänker jag och ser en bild av Steve Jobs passera framför mina ögon. Jag tänker fortsätta att använda Apple så länge de gör bättre produkter än konkurrenterna, men från och med idag slutar jag att vara deras språkrör.

Anders Tempelman