KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Tänk om.

anders tempelman

 

Ibland undrar jag hur det skulle vara om man var så där riktigt blåögt positiv till alla erbjudanden man får en helt vanlig dag. Hur skulle det gå? Hur lång tid skulle det ta innan man gick i konkurs? Eller sitter man här rent av och går miste om något?

Så här på eftermiddagen skulle jag antagligen redan ha tackat ja till en fortbildningskurs i retorik, en inbjudan från EuroClub Casino som lockat med 400 € i startpott och ett sexhjälpmedel med oklar funktion.

På väg hem blir jag stoppad av en gatuförsäljare från GreenPeace som omedelbart får mig som medlem och jag förstår också hur smart det är att jag byter till Tele2 eftersom de just nu bjuder på de tre första månaderna. Fort och lätt går det. Jag bara undertecknar så fixar de resten.

Tar emot en flyer med erbjudande om en hårklippning för extremt lite pengar och tänker att varför inte? Tackar sedan ja till en öppen fest i en frikyrka. Köper en mycket stor påse hemgjorda havrebollar av klass 5 b på Odenplan och tänker att svininfluensan ännu inte nått sin kulmen.

I affären erbjuds en konservöppnare om jag köper tio Felixprodukter och jag plockar på mig tio soppor och konservöppnaren är min. Vill jag smaka på en bit uppskuren pizza månne? Klart jag vill. Och inte bara det, jag köper två också som tack för demonstrationen. På väg till kassan stannar jag glatt framför två tjejer i vita rockar som erbjuder en kapsel fiskfett och jag märker omedelbart skillnad och tecknar mig för en prenumeration. Tack tack!

Väl hemma vet min glädje över att följa den breda vägen inga gränser. Hur skönt är det inte att bara säga ”ja” när de ringer och frågar om jag är intresserad av att få en opartisk genomgång av min ekonomiska situation. ”Det låter spännande” säger jag och bokar tid. Sen ringer DN och undrar om jag inte saknar att få tidningen på morgnarna och då svarar jag att jo och får ett bra pris på ett helår. Så kommer Com Hem med ett fullspäckat tv-erbjudande där bredbandet kommer med på köpet de första tre månaderna och jag bara ler och talar tydligt och klart i den inspelningsfunktion som säljaren använder sig av: ”ja, ju mer dess bättre. Öka öka.”

Sist men inte minst nappar jag på ett bokklubbserbjudande och får fyra nyskrivna deckare av norska debutanter till priset av en samt en pocketväska i syntetskinn. Allt jag behöver göra är att klistra upp tio miniatyrpocketböcker på ett rutigt formulär och skriva under. Och ja, jag river ut kupongerna om 4 kr rabatt på både formbröd, två sorters kaffe och färdiggrillad kyckling och stoppar dem glatt i min plånbok.

Jag somnar med lätt förstoppning men i övrigt opåverkad. Det är så skönt att bara glida med.

Helena Helsing Mork