KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Smarta tiggare.

anders tempelman

Brain4

De ringde från Mensa häromdagen. Det kändes oerhört smickrande att de äntligen sökte upp mig. Jag har naturligtvis alltid känt mig kallad, men varit för upptagen för att genomföra det obligatoriska IQ-testet. Ungefär så skrockade jag till kvinnan i andra änden innan jag började prata lite fritt, men kunnigt, om nya landvinningar inom kvantfysiken och några givna lösningar på konflikten i mellanöstern. Hon försökte avbryta mig, men då gled jag smidigt över till att högtidligt läsa Per Lagerqvists ”Ångest” fritt ur minnet. I en sublim konstpaus flikar hon plötsligt in att hon bara ringer för att höra om jag vill stödja deras verksamhet med ett bidrag. Jag blev rasande och skrek åt henne att om hon nu var så djävla smart så borde väl hon väl kunna tjäna pengar på egen hand istället för att tigga. Sen slängde jag på luren och återgick till att läsa senaste Bamse.

Anders Tempelman