Praise, abuse, job offers and inquiries. This is the place.

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Medaljens baksida.

anders tempelman

Thinkingmonkey

Jag smickrades till att sitta i juryn för reklamtävlingen New York Festival i år och såg flera bra saker framför mig.
1. En gratis resa till New York med allt betalt.
2. Ett avkopplat juryarbete med intressanta människor från hela världen.
3. Enorma drinkar på hippa restauranger.
Min besvikelse blev därför rätt monumental när det stod klart att juryarbetet skulle bedrivas via nätet och att jag i ensamhet måste titta på 300 reklamfilmer. De kunde lika gärna ha erbjudit mig ett kok stryk. Nu har jag ägnat ett par timmar åt att ta mig igenom en bråkdel av bidragen och kan konstatera att reklam har en rätt otäck effekt. Jag startade skärpt och stadigt, med krav på relevans i budskap, idéhöjd och underhållningsvärde. Sen maldes sakta mitt omdöme ned till någon sorts apstadie. Jag började överväga att ge höga betyg åt filmer vars enda merit var att de fick mig att dagdrömma om hur presentationerna gick till när de godkändes. Då slutade jag bedöma för dagen, för att kunna återgå till mitt normala, stenhårda jag imorgon.

Anders Tempelman