KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Miljörörelsen är stendöd.

anders tempelman

Pollution

”Det är inte för elräkningens skull jag ber er att släcka lampor och stänga av stereos mm, det är en ren miljöfråga” hör jag mig själv ljuga till mina tonårsdöttrar. ”Ni måste lära er att stänga av varmvattnet i duschen när ni shamponerar er, vet ni hur varmvatten framställs?” Sen berättar jag fängslande om Vattenfall som köper in el från polska kolkraftverk och sen lägger pengarna som blir över på reklamfilmer som handlar om vilket miljömedvetet företag de är. Jag nämner i förbifarten min egna svåra uppväxt under energikrisen på 70-talet, när vi gick klädda i Jakpäls på dagarna och isolerade våra hem tills det blev syrebrist och de enda organismerna som riktigt trivdes hemma var mögelsvamp. Kärnkraftsfrågan avhandlar jag svävande och konstaterar bara att de förbrukade bränslestavarna måste förvaras långt ner i det svenska urberget. Till dess att Al Qaida eller en jordbävning hittar dit. ”Men det är klart, det är ju ni och era barn som ska leva med skiten i framtiden. Ni väljer själva” avslutar jag elegant. Sen går jag ner till proppskåpet och knackar på elmätaren som bara verkar snurra fortare och fortare, innan jag kallstartar min Chevrolet Tahoe och åker till jobbet.

Anders Tempelman