KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

manlig shopping

anders tempelman

Intet ont anande går man runt i musikaffären, som man gör med jämna mellanrum. Plötsligt i havet av gitarrer är det en som ropar mitt namn. Jag plockar ner den tunga mahognykroppen och innan jag ens slagit an strängarna vet jag att jag är förlorad. Att jag inte kan stå emot suget. (Som knark, antar jag.) Allt mitt medvetande är inställt på i detta ögonblick är att rationalisera fram ett giltigt skäl för mig att köpa den här livsnödvändigheten. Min hjärna går för högvarv och söker efter en oförätt i barndomen, en orättvisa på arbetsplatsen, ett oläkt diskbråck eller vad fan som helst som kan motivera detta köp. Jag sitter med den i knät och minns bestämt att min fru antagligen köpt flera par dyra stövlar genom åren, att hon ofta impulshandlar på Ikea och kommit hem med saker till sig själv. Julpynt och fluffiga överkast. Saker som hon går igång på, medans jag lidit i tysthet. Jag är värd den här gitarren. Jag förtjänar den här gitarren. Jag kommer att spela väldigt bra på den här gitarren. Mycket bättre än på min Rickenbacker. Så är det bara.

Anders Tempelman