KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

Bäver på julbordet.

anders tempelman

Jag och tre vänner gick på Tyrols julbord i förrgår. Vi tog på oss vita t-shirts med blaffiga företagstryck på ryggen, sen låtsades vi att vi var ett litet mjukvaruföretag. Vi såg enormt fjantiga ut och folk tittade föraktfullt på oss. Vi sjöng till och med snapsvisor, tillräckligt högt för att dra uppmärksamhet till oss. Men märkligast av allt den här kvällen var en av rätterna inom köttsektorn. Bäver! Är inte den utrotningshotad eller åtminstone väldigt sällsynt? Jag vet inte, men min nyfikenhet tog överhanden och jag slevade upp lite ur koppargrytan. Det är möjligt att min inre bild av bäven med sin läskiga, styva och svarta svans tog över smakupplevelsen, men jag kan ärligt säga att det smakade enormt illa. Segt, lite vilt och bara konstigt. Vad är nästa steg på julbordet? Lokatt, uggla, lemmel, havsörn?

Anders Tempelman