KONTAKTA MIG HÄR

 

44 Skeppsbron
Stockholm, Stockholms län, 111 30
Sweden

Welcome to the world of the writer Anders Tempelman

Anders Tempelmans blogg

västra Sverige

anders tempelman

För några år sedan åkte jag till Grekland med min familj. Vi bodde i en lägenhet som delade altan med grannlägenheten. Första veckan bodde där en dövstum familj från Litauern (det verkade så i alla fall) vilket gjorde vistelsen extra njutbar. Men jag visste att bakom det idylliska lugnet, lurade någonting fasansfullt runt hörnet. Ja sa till min fru att nästa vecka kommer det att bo 6 fotbollsintresserade, tonårskillar från Göteborg i den där lägenheten. Det absolut värsta jag kunde tänka mig. Hon skrattade nervöst och sen sa vi inte mer om den saken. Veckan efter infriades min profetia och just 6 GAIS-anhängare flyttade in. Eftersom lägenheten saknade air conditioning tvingades vi att sova med altandörrarna öppna. Jag lärde mig inte bara ett antal käcka-goa-gubbar-hejarramsor, utan fick också en unik inblick i unga Göteborgares inre liv. De satt på fyllan, 4 meter från vår säng, och samtalade om hur de brukade ha sex. Det ena tipset avlöste det andra och det enda bestående intrycket var en ökad förståelse för varför så många tjejer aldrig får uppleva orgasm. En annan obehaglig upplevelse av Göteborg fick jag när jag tvingades åka dit på ett möte nyligen. Jag hann knappt stiga ur taxin, innan jag såg skylten på korvkiosken på avenyn. Samma obehagskänsla som i Grekland liksom omslöt mig. Känner du den också?

Anders