Get in touch

 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blogg

Bilhatarna.

anders tempelman

Skärmavbild 2011-11-14 kl. 16.04.48

Hittar en lapp under vindrutetorkaren igen. Den här gången är det en äldre kvinnas handstil som menar att om jag skaffar mig en mindre bil så skulle jag inte behöva ta upp två parkeringsplatser. Jag förstår inte var det här hatet kommer ifrån. Det finns en uppsjö av bilar som drar mer än 1,5 liter milen, varav en del dessutom saknar avgasrening. Men det är ingen som kliver fram till deras ägare och ylar av missnöje.

Ingen spottar heller på ägarna av motorbåtarna som drar runt 8 liter för att komma en landmil och tömmer septitankarna i Östersjön. Båtfolk är automatiskt naturvänner. Men jag får sitta på middagar och motivera mitt bilval och klä skott för en planet som håller på att gå under. Folk går upp i falsett och gör mig personligt ansvarig för växthuseffekten och en hotad biologisk mångfald. Men jag behåller lugnet.

-Isbjörnarna på Skansen går det ingen nöd på i alla fall. Mer vin, någon?