Get in touch

 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blogg

köttmarknad

anders tempelman

Visst fanns det en tid när Prisextra hade en avdelning för grossister? En jättestor avdelning med jättestora makaronförpackningar och oljefat fyllda med minimajs och syltlök. Det var uppenbart att man kunde tjäna massor på att köpa enorma mängder av dessa varor och problemet för oss som bodde i stan var väl snarare att det fanns en gräns för hur mycket mannagryn och wasabipulver som ryms på en vanlig piskbalkong. Sen försvann avdelningen och till viss del även jätteförpackningarna. Men inte fullständigt. Nej, de lämnade visserligen torrfoder- och konservavdelningen, men de gjorde sitt intåg i charkdisken. Slå upp ett recept på en ordinär köttfärsrätt och ni kommer att finna att 400g köttfärs föreslås. Bege er sedan till färsdisken på Prisextra och ni kommer icke att hitta ett paket under 1,6 kg. Vem vänder man sig till här? Hobbyslaktaren som ska stycka sin köttfärs själv när han kommer hem? Bulemikern som tänker sig ett storkok? Rygg i rygg med den färserade kon ligger den långryggade grisen prydligt smalskuren i, inte fyra eller åtta kotletter, utan 20 eller 50 fläskfjärilar på en fläskbricka insvepta i plastfolie. Ett stenkast bort hittar vi en meter torkad skinka, granne med ett dragspel bacon och en 1,5 kg hushållsost som jag verkligen undrar över hur man förväntas förvara eftersom i alla fall kylskåpet hemma hos oss saknar dubbel hyllhöjd. Denna orgie i protein saknar helt motsvarighet i grönsaksdisken. Bananstocken lyser med sin frånvaro. Vindruvstråget har länge legat på en matchvikt omkring 500g och rättikorna får vi än så länge köpa styckvis. Tacksam får man också vara för de förhållandevis små paketen med fryst dill. Och kanske över att syltlöksdunkarna försvann. Helena